
Kód a název oboru
65 – 51 -H/01 KUCHAŘ/ČÍŠNÍK
Doba studia
3 roky
Způsob ukončení studia
závěrečná zkouška – výuční list
Obor je určen
pro dívky i chlapce s ukončenou povinnou školní docházkou
Popis oboru
- základy společného stravování
- základy stolničení
- technologie potravin a výživy
- příprava slavnostních hostin
- práce s počítačem a internetem
- psaní na počítači všemi deseti prsty v rámci osnov
- možnost placené praxe na smluvním pracovišti
Rozšiřující kurzy
- barmanský kurz
- řidičský průkaz B, C, T
Způsob odborného výcviku
Školní stravovací zařízení, od druhé poloviny 1. ročníku možnost provádět odborný výcvik na smluvním pracovišti.
Učební plán:
| Předmět | Počet týdenních vyučovacích hodin | ||
| 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | |
| Český jazyk | 1 | 1 | 1 |
| Anglický jazyk / Německý jazyk – pokročilí | 2,5 | 2 | 2 |
| Anglický jazyk / Německý jazyk – začátečníci | 1 | 1 | 1,5 |
| Občanská nauka | 1 | 1 | 1 |
| Fyzika | 1 | – | – |
| Chemie | 1 | – | – |
| Biologie a ekologie | – | 1 | – |
| Matematika | 1 | 1 | 1 |
| Literární a estetická výchova | 2 | – | – |
| Tělesná výchova | 1 | 1 | 1 |
| Technika psaní na PC | 1 | – | – |
| Informační a komunikační technologie | – | 1 | 1 |
| Ekonomika | 1 | 1 | 1 |
| Potraviny a výživa | 1 | 1 | 1 |
| Technologie přípravy pokrmů | 1 | 2 | 2 |
| Stolničení | 1 | 1 | 1 |
| Základy manažerské práce | – | – | 1 |
| Společenská výchova a komunikace | – | – | 1 |
| Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 17,5 |
| Celkem | 31,5 | 31,5 | 33 |