Časopis Pod Zvičinou věnovaný sametové revoluci v Hořicích

Podzimní číslo vlastivědné čítanky Pod Zvičinou (vyšlo v polovině října), které je věnované blížícímu se výročí sametové revoluce, je v prodeji v hořických trafikách, na informačním centru a u vydavatele (tj. v naší škole).

Připomínku sametové revoluce můžete zažít na výstavě v hořickém muzeu (vernisáž 14. 11. 2019), v Biografu Na Špici, na náměstí při čtvrtečním koncertu a v pátek na radnici při besedě s jejími aktéry.

Studenti naší školy si v pátek vyzkoušejí svoje znalosti v humanitní soutěži – HUSa na sametu. Zdrojem informací o konci totalitního režimu na gymnáziu a v Hořicích mohou být články PhDr. Jana Tomíčka a tehdejší studentky Moniky Faltové.

Starší čtenáři si jistě rádi připomenou události, které sami prožili, a mladí zde najdou autentické svědectví o době, která není až tak časově vzdálená.

Z dalších příspěvků je to opět pokračování seriálů z pamětí hořického starosty Augustina Erbana a Hořice v prvním roce Československé republiky, článek o historii lískovického kostela z pera Vladimíra Šťovíčka a malá ochutnávka z chystané knihy Ladislava Mička: Světem českých rybníků, zaměřená na známé rybníky v našem kraji. Druhá část studentské práce Elišky Zineckerové přináší další zajímavosti o původu názvu města Hořice. Nechybí ani tradiční fotografická hádanka a kulturní a turistické aktuality. A na závěr otázka: Víte, čím se obyvatelé Lukavce zapsali do České knihy rekordů? Odpověď najdete v aktuálním čísle časopisu Pod Zvičinou.

Bez komentářů.